12
jan
12

Laura Fygi: The Best Is Yet To Come.

Op dit moment maakt zangeres Laura Fygi een kleine tour in een aantal Nederlandse theaters ter promotie van haar nieuwe CD “The Best Is Yet To Come”. Het album  is een puik stuk Nederlandse vocale – en bigband jazz geworden. Het orkest staat onder leiding van dirigent / arrangeur Johan Plomp en met kanonnen uit het Jazz Orchestra of The Concertgebouw zoals Jan van Duikeren, Bert Boeren, Simon Rigter, Frans van Geest en Marcel Serierse staat de bezetting garant voor topklasse, zonder de andere musici tekort te doen. Arrangeur Plomp onderscheidt zich door originele arrangementen die mooi van opbouw zijn naar shout choruses toe en met melodische vondsten. Zoals de klassieker That Old Black Magic die hij voorziet van een spannende baslijn en “You And The Night And The Music” dat met een kleine bezetting en intiem geluid opbouwt en weer afbouwt. Mooie dynamiek die boeit. Met het klimmen der jaren, zoals bij de meeste vocalisten, heeft ook de stem van Laura gewonnen aan dictie en kracht Hier een promotie film met de titelsong van de CD en met een arrangement dat lonkt naar Nelson Riddle’s versie van I’ve Got You Under My Skin”. Knap gedaan !


0 Responses to “Laura Fygi: The Best Is Yet To Come.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: