20
jan
12

Peter Beets initieert festival ‘Jazzin’ The Hague’

Jazzvrienden en vriendinnen, mooi dat dit weer wordt opgepakt en door niemand minder dan Peter Beets !

“Peter Beets initieert festival ‘Jazzin’ The Hague’

“Den Haag is een jazzstad in hart en nieren en met trots kan ik mededelen dat er op 1 en 2 juni 2012 in het World Forum weer een mooi jazzfestival plaats zal vinden”. Het zijn de woorden van Peter Beets, internationaal gelauwerd jazzpianist en aanjager van dit nieuwe initiatief. De bijzondere aankondiging komt na een half jaar van gesprekken, bijeenkomsten en plannen maken binnen de Haagse jazzscene. Dit heeft geleid tot het bij elkaar brengen van sterke partijen en tot de beslissing om op de oude vertrouwde plek in het World Forum dit splinternieuwe jazz festival te organiseren onder de naam Jazzin’ The Hague.

Initiatiefnemer is Peter Beets,  Hagenaar van origine en bezig met  een bloeiende  internationale carrière als jazz pianist. Beets speelt met jazzgrootheden als Wynton Marsalis en Chick Corea, maar is ook de vaste pianist van Rita Reys en het Jazzorchestra Of The Concertgebouw.

”Er moest gewoonweg wat gebeuren. Mijn geboortestad Den Haag heeft een rijke jazztraditie die teruggaat tot ver in de vorige eeuw. Dat kunnen we niet zo maar uit onze handen laten glippen. Het faillissement van The Hague Jazz mag niet het faillissement van Jazz in Den Haag betekenen ”, aldus Beets.

Onder leiding van Beets is er een team van betrouwbare professionals samengesteld om het alomvattende masterplan verder vorm te geven en uit te voeren. Met een enorme expertise van meer dan 30 jaar jazz festivals, is het World Forum als partner ingestapt. Michiel Middendorf, algemeen directeur World Forum: “Wij zijn blij dat Jazz weer ‘thuis’ is. Het World Forum heeft een zeer lange jazzgeschiedenis en het gebouw ademt nog steeds dezelfde intieme gemoedelijke sfeer van de echte liefhebbers. We zijn trots dat we weer gastheer kunnen zijn”.

Voor de organisatie en uitvoering van het festival is het Haagse evenementenbureau AT Events benaderd. Arwin Touw, algemeen directeur van AT Events: “Onze expertise in publieke evenementen, kennis op het gebied van het werken met zowel nationale- als internationale artiesten, onze Haagse roots en betrouwbaarheid waren hierbij doorslaggevend. We zijn dan ook verheugd om aan zo’n mooi evenement te kunnen meewerken en zullen met dit festival de grandeur weer terugbrengen”.

De afgelopen zes maanden is hard gewerkt aan het initiatief en aan het leggen van een vertrouwensbasis bij de artiesten. Door het faillissement van The Hague Jazz zijn er nogal wat muzikanten met onbetaalde rekeningen blijven zitten. Touw: “We zijn ook op de Ntb (Nederlandse Toonkunstenaarsbond – vakbond voor musici en acteurs) afgestapt en hebben hen gevraagd om met ons mee te kijken in de aanloop naar het evenement zodat zij namens de aangesloten muzikanten kunnen beoordelen hoe wij onze zaken op orde hebben. We willen graag zo transparant mogelijk opereren en laten zien dat we dit financieel en organisatorisch goed op de rit hebben.”

Anita Verheggen, woordvoerder van de Nederlandse Toonkunstenaarsbond: ”We juichen dit initiatief uiteraard toe en zien graag veel van onze leden, Nederlandse artiesten, op het festival spelen. We zijn ook blij dat de organisatie ons in een vroeg stadium heeft benaderd en ons tijdens het hele proces openheid van zaken wil geven.”

Door de organisatie wordt ook nadrukkelijk ingezet op de inhoudelijke samenwerking met Haagse jazzpartners, zoals het Haagse jazz- en cultuurpodium Stichting Prospero en het Koninklijk Conservatorium. Namens het Koninklijk Conservatorium geeft Wouter Turkenburg aan uit te kijken naar de samenwerking met Jazzin´ The Hague. Turkenburg: ”Wij juichen het initiatief zeer toe want een aansprekend jazzfestival is belangrijk voor iedereen die in Den Haag met jazz bezig is. Ik ben daarom ook blij dat wij met het Koninklijk Conservatorium een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren. Het is een prachtige kans om het talent van ons conservatorium op een professioneel podium te presenteren aan een groot publiek.”

Ook met het naast het World Forum gelegen Bel Air Hotel zijn er afspraken gemaakt. In het verleden vonden hier de alom bekende “jazz after party’s” plaats. Ook bij Jazzin’ The Hague kunnen de jazz liefhebbers hier tot in de late uurtjes terecht. Stephan van der Meulen, General Manager Bel Air Hotel: “Wij kijken er naar uit om ook in 2012 weer een fantastische partner op het gebied van jazz te zijn.”

Het programma wordt samengesteld door een vakkundige programmacommissie onder leiding van Peter Beets en Michel Peek en zal binnenkort door de organisatie van Jazzin’ The Hague bekend worden gemaakt. Naast internationale jazzgrootheden, zal het programma bestaan uit veel Nederlandse top jazzgroepen en jong talent.

Op dit moment kan er al één naam bekend worden gemaakt, namelijk die van saxofonist en bandleider Hans Dulfer. Dulfer: “Ik ben nog altijd op diverse (jazz)fronten actief dus is het voor mij een unieke kans om tijdens de twee festivaldagen nu eens verschillende opvattingen te presenteren in dezelfde ambiance. Wat het precies gaat worden weet ik nu nog niet maar dat het een onvergetelijk feestje gaat worden staat vast!”

Festival Jazzin’ The Hague
Datum: 1 & 2 juni 2012
Locatie: World Forum – Den Haag|
www.jazzinthehague.nl “

First Floor Productions

van Randwijcklaan 25a

3814 AB Amersfoort

+31 33 4721331

+31 6 52065639

info@firstfloorproductions.nl


0 Responses to “Peter Beets initieert festival ‘Jazzin’ The Hague’”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: