05
aug
12

Louise van Aarsen – Koopman: Dutch Delight.

We kennen allemaaal die cliché´s zoals ´de wereld is klein´en ´het leven is vol verassingen´. Maar er zijn momenten dat die cliché´s waar blijken te zijn. Ik ben lid van een aantal Amerikaanse jazz forums die voornamelijk door Amerikaanse jazz fans worden gebruikt. Op een van die forums waren we recent suggesties aan het uitwisselen over ´onbekende jazz nummers´die door niemand gespeeld worden. Dat is een favoriet onderwerp van mij aangezien ik altijd op zoek ben naar dat soort nummers voor mijn trio. Ik bracht twee juweeltjes in, namelijk ´If There Is Someone Lovelier Than You´van  Arthur Schwartz en Howard Dietz, gespeeld door John Coltrane. Nummer twee is ´Broken Wing´geschreven door Richie Beirach en gespeeld door Chet Baker. Vooral dat laatste nummer is een prachtig nummer dat ik met mijn trio opnam en op onze website zette als promotiemateriaal. Bijna niemand speelt die twee stukken.

Terwijl ik de verschillende commentaren las op het forum kwam ik de naam tegen van Louise van Aarsen-Koopman, dat zo Hollands klinkt als maar kan. Ik was nieuwsgierig dus schreef ik haar aan en binnen een dag wisselden we veel informatie uit door middel van de social media en email. Louise is inderdaad van Nederlandse oorsprong en woont en werkt in Boston. Maar ze is ook een gepassioneerde jazz fan, zinger en componist. Jazeker ! De verassing is echter haar CD, een album met de titel ´Destiny´. Een geweldig album, mooi gezongen, mooie composities en een geweldig stel muzikanten dat haar begeleidt. Rebecca Parris is de co-producent. In December komt Louise naar Nederland om haar CD te presenteren, nieuws over waar en wanneer volgt.

Ga naar Louise´s website waar meer informatie te vinden is over Louise en waar je haar CD kunt bestellen. Van Harte Aanbevolen !

We all know those clichés like`it´s a small world´and ´life´s full of surprises´. But there are times when these clichés turn out out to be actually true. I am a member of some of jazz forums in the US, which are predominantly used by American jazz fans. On one of those forums we recently had an exchange of ideas about ´unknown jazz songs´, in fact songs that nobody plays. This is one of my favorite topics as I am always looking for those songs to play with my trio. So I brought forward two beauties, one is ´If There is Someone Lovelier Than You´ written by Arthur Schwartz / Howard Dietz and played by John Coltrane. Number two is ´Broken Wing´, written by Richie Beirach and performed by Chet Baker. Especially the latter is a great tune that I recorded with my trio and put on our website as promo material. Hardly anyone plays those songs.

Reading through all those comments on the forum I stumbled upon the name Louise van Aarsen – Koopman, which sounds as Dutch as Dutch can be. I was curious who she was so I wrote a comment to her in the forum. And within a day we exchanged a lot of information by means of the social media as we call them and email. Louise is indeed of Dutch origin and works and lives in Boston. But she is also a passionate jazz fan, singer and composer. Yes Sir !  The surprise is however her latest work, a CD called ´Destiny´. It is a great album with great singing, great tunes and she is accompanied by a bunch of great musicians. And co-produced by Rebecca Parris. In December Louise will come to Holland to promote the release of the CD. More news on this will follow.

Check out her website where there is more information and where you can order the CD. Highly recommended folks !


0 Responses to “Louise van Aarsen – Koopman: Dutch Delight.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: