14
okt
12

Swingen als oma.

Bar Oldenhof

Met deze kop opende het Parool PS van afgelopen zaterdag 13 oktober een artikel over de swing revival die eraan zit te komen of eigenlijk al gaande is. Het was vooral de uitspraak van Ben Mouling die mij opviel: “We hebben het over twintig jaar niet meer over Lady Gaga, wel over Frank Sinatra” . Dat zijn natuurlijk uitspraken die de swingliefhebbers graag horen. Het bedrijf van Mouling heet Radio Modern dat onlangs in de Brakke Grond een avond vol fifties entertainment organiseerde. Dames in petticoats, heren in smoking en kuif, swingende Lindy Hop Dans met een bigband. In dit geval Vintage Danceband Zoot. Het Parool maakt melding van een fifties revival en publiceerde een Retro Stijlgids voor adressen die met dans, uitgaan, kleding en haardracht, hand in hand met de comeback van vinylplaten, de nieuwe trend vertegenwoordigen. In het verlengde hiervan ligt de opkomst van Bar Oldenhof, een door middel van crowdfunding opgezet horeca etablissement op de Elandsgracht dat zich profileert als jazzbar, kompleet met fluwelen armstoelen, cocktails en galante en goedgeklede barkeepers. Dat begint er dus op te lijken. En hierbij een onverbiddelijke hit van Sinatra die iedereen kent.


0 Responses to “Swingen als oma.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: