14
nov
12

Cole Porter: You’re The Top.

Cole Porter Suite – Waldorf Astoria Hotel New York

Mocht u in deze barre tijden nog een potje hebben van $ 140 000 per maand dan kunt u de Cole Porter Suite in het Waldorf Astoria Hotel in New York huren. Degenen die het M Lab aan het werk hebben gezien (zie vorig artikel) met het repertoire uit “Kiss Me Kate” van componist en tekstdicher Cole Porter zullen inmiddels danig onder de indruk zijn van ’s mans kunnen. Ongeveer dertig jaar woonde Cole Porter in een door hem permanent gehuurde suite van het Waldorf Hotel, als hij tenminste niet op reis was. Hij hoefde op geld niet te letten want hij was rijk van huis uit, had een gefortuneerde dame gehuwd ondanks dat hij verklaard homosexueel was. Hij zei dan ook “ik ben rich rich”. De Cole  Porter suite is nog in zijn originele staat te huren, behalve dat zijn Steinway Grand Piano nu in de lobby van het hotel staat. Het Waldorf vermeld overigens dat Frank Sinatra ook een tijd in dezelfde suite woonde, voor een miljoen dollar per jaar.

Behalve een begenadigd componist was Porter ook een fenomenale tekstdichter. Luister eens wat hij doet met de bekende compositie “You’re The Top” en hoe hij allerlei bekende personen en onderwerpen aan elkaar rijmt. Dit leuk geïllustreerde filmpje laat een opname horen uit 1934, gezongen door Cole Porter zelf en het moet gezegd, de man was aan abominabel slechte zanger.


0 Responses to “Cole Porter: You’re The Top.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: