30
dec
12

De Badcuyp | Live Jazz !

De Badcuyp Amsterdam

De Badcuyp, jazztempel in Amsterdam.

In de eerste helft van de twintigste eeuw werden er in Amsterdam nogal wat badhuizen gebouwd. De woningen voor de gewone man hadden nauwelijks sanitair en dus werden er Openbare Badhuizen neergezet waar men voor een kleine vergoeding een bad kon nemen. Zo waren er badhuizen op het Javaplein, in het Vogeldorp in Amsterrdam Noord en in de Eerste Sweelinckstaat 10, op de hoek van de Albert Cuypstraat.

De badhuizen zijn verdwenen maar al twintig jaar is onder de naam “De Badcuyp” het badhuis in de Sweelinckstraat omgetoverd tot een echtejazz tempel compleet met een uitstekend restaurant waar je kleine gerechten voor een kleine prijs kunt krijgen. Elke dinsdagavond is er een mooi jazzprogramma. A.s. dinsdag op 8 januari wordt het nieuwe seizoen afgetrapt met een jazz sessie op niveau met saxofonist Florian Peek.

“Remember Chet”

De weken daarna zijn  er bijzondere programma’s. Zo is er op 15 januari een programma met topgitarist Anton Goudsmit die een duo concert geeft met de begaafde pianist Timothy Banchet. De week daarna is er een prachtig programma met als thema ” Remember Chet”  en een puike bezetting bestaande uit Ack van Rooyen, John Engels, Juraj Stanik en Niels Tausk . Dus smullen voor de liefhebbers van Chet Baker’s muziek waarbij natuurlijk John Engels met zijn “Chet verleden” niet mag ontbreken.

Zeer goed bereikbaar.

De Badcuyp is ook van buiten de stad zeer goed te bereiken. Parkeren bij het en je krijgt een gratis Openbaar Vervoer kaartje en binnen twintig minuten zit je aan je eerste glas wijn in het restaurant met mooie gerechten voor niet meer dan een tientje. Parkeren bij het Olympisch Stadion doe je bij voor 8 euris en dan krijg je maximaal vijf gratis (!) OV kaartjes voor de retourrit van en  naar de Cuyp. De halte van tramlijn 16 of 24 is tegenover het stadion. Uitstappen bij de Albert Cuyp. Simpel en snel.


0 Responses to “De Badcuyp | Live Jazz !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: