22
feb
13

Jamie Cullum: Love For Sale.

Love for Sale Jamie Cullum

In 1930 schreef componist en tekstdichter Cole Porter het omstreden “Love For Sale” voor de musical “The New Yorkers”. Omstreden omdat het over een prostituée handelde die voor Rueben Deli’s handelde in betaalde liefde, of zoals Porter schreef “Old Love, New Love, Everything but True Love”. Geweldig hoe Porter in één zin zo treffend de handel en wandel van een New Yorkse “streetwalker” kon schetsen.

Het is nauwelijks voor te stellen dat in December dit jaar het drieëntachtig jaar geleden is dat Porter dit stuk schreef en de musical in premiere ging in het New Yorkse “Broadway Theatre”. Gezien de tekst werd het nummer geboycot door de puriteinse Amerikaanse radiostations, maar niets is zo goed voor de popularteit van een nummer als een boycot.

Mijn favoriete all time versie is van de Buddy Rich Big Band zoals opgenomen op het album Big Swing Face. In deze video een live versie van “the world’s best drummer” en zijn uit alle poriëen top swingende orkest.

Vorige week werd op You Tube een video geplaatst van Love for Sale door Jamie Cullum. Natuurlijk eigentijds van opzet met een slow rock rythm met een rapper en een bijbehorende video clip. Overigens is de clip nogal luguber en bloederig dus U bent gewaarschuwd.

Zeer benieuwd wat Cole Porter van deze versie gevonden zou hebben…….


0 Responses to “Jamie Cullum: Love For Sale.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: