03
mrt
13

Antico Borgo in Amstelveen stopt Jazz programmering.

Antico Borgo

Antico Borgo

Henk Brinkman uit Amstelveen is een gepassioneerd jazzliefhebber. Hij speelt zelf geen instrument maar is vol overgave een liefhebber van goede jazz muziek. In het dagelijks leven leidt hij een reisburo en daarnaast is het organiseren van jazz events in Amstelveen een andere activiteit die hij met veel verve uitoefent. (ik weet niet zeker of dat reisburo nog actief is).

Henk

Henk

Henk is volgens LinkedIn Chairman Jazz Podium Amstelveen en in die hoedanigheid toont hij aan een doorzetter en initiatiefnemer te zijn om Amstelveen in de jazz scéne op de kaart te zetten. Dat verdient ons aller respect en dat zouden meer mensen moeten doen.

Henk heeft alleen geen gelukkige hand van programmeren. Hij deed dat voor Maal3 dat er na twee jaar abrupt mee stopte wegens gebrek aan belangstelling en Henk’s pogingen om jazz van de grond te krijgen in club Lounz en een poging om een festival onder de naam “Amstelveen Jazz” in 2012 te organiseren, zijn jammerlijk mislukt.

Aan dat wat droevige lijstje moeten we nu ook de naam van Antico Borgo toevoegen waar Henk een aantal maanden de jazz programmering deed. Ook dat is deze maand gestopt en daar wordt je als jazzmusicus en fan niet vrolijk van.

Is dat nu allemaal aan Henk te wijten ? Deels niet, de tijden zijn moeilijk voor de horeca en het bedrijfsleven zit niet altijd te springen om zoiets als jazz te sponsoren. Maar deels wel want Henk’s visie op de jazzbeleving, de Nederlandse jazztop (althans wat volgens Henk de jazztop is) en de smaak van het publiek lopen op zijn zachts gezegd niet helemaal congruent, of eigenlijk helemaal niet.

Wat de programmering betreft heb ik na het stopzetten van Maal 3 daar een aantal artikelen aan gewijd met een analyse van waar het fout ging, althans naar mijn mening. Ik weet zeker dat Henk ze allemaal gelezen heeft maar kennelijk heeft hem dat niet geïnspireerd om de zaken iets anders aan te pakken.

Dat komt ook omdat de visie van Henk op jazz zich min of meer tot een tunnelvisie heeft ontwikkeld en omdat hij een solist is komt dat niet altijd ten goede aan het ontwikkelen van een programma waar het publiek in grote getale op af komt. En het creëeren van “win – win” situaties lijkt niet zijn sterke punt als dat samenkomt met het nakomen van afspraken.

Betekent dat nu dat ik op ramkoers lig met hem ? Integendeel ! Vorig jaar Juli  kwamen we elkaar tegen bij het bekende jazz café Rooie Kees in Burgerveen waar hij samen met zijn compaan drummer Ben Schröder was. Dat werd een genoegelijke avond met veel glazen bier en een interessante discussie over van alles wat met jazz in de regio te maken had.

Ik hoop van harte dat Henk doorgaat met zijn initiatieven en wens oprecht dat ook hij een keer het zoet van succes mag smaken. En als het even kan zal ik hem daarbij helpen, mocht hij daarom vragen. Dus weer een avondje Rooie Kees, Henk ?


0 Responses to “Antico Borgo in Amstelveen stopt Jazz programmering.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: