02
mei
13

Binnenstad Swingt Tijdens Amersfoort Jazz.

Amersfoort Jazz

Binnenstad swingt tijdens Amersfoort Jazz

Het derde weekend van mei vindt de 34e editie van Rabobank Amersfoort Jazz plaats. Tijdens dit weekend swingt de binnenstad van Amersfoort op de verschillende pleinen, in de theaters en cafés. Vrijdagavond vindt traditiegetrouw de kroegentocht plaats en zijn er ook optredens op het Lieve Vrouwekerkhof en de Groenmarkt. Zaterdag en zondag klinkt jazz op alle pleinen in de binnenstad, alsook op vele binnenlocaties. De meeste optredens zijn gratis toegankelijk. Kijk op www.amersfoortjazz.nl voor meer informatie en het volledige programma.

Koh Mr. Saxman (1973) is Artist in Residence dit jaar. Hij staat bekend als een van de meest gerenommeerde saxofonisten uit Azië. Hij begon zijn professionele carrière al op 16-jarige leeftijd. Hij vormde zijn eigen band waarmee hij een mix speelde van jazz, funk en pop. Hiermee tourde hij frequent door heel Azië. Koh heeft sinds die tijd diverse prijzen gewonnen, in meer dan tien verschillende landen getourd en 5 soloalbums opgenomen.

Tijdens Amersfoort Jazz speelt Koh Mr. Saxman in de meest uiteenlopende formaties op diverse plekken op het festival.

 Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO) biedt 20 jonge toptalenten de kans om een buitengewoon bigband traject te volgen en vervolgens met een tournee podiumervaring op te doen. De dirigent en artistiek leider van deze derde editie is trompettist, componist en producer Eric Vloeimans. Het repertoire is opgebouwd uit nieuw en bestaand werk van Vloeimans dat speciaal voor groot orkest gearrangeerd wordt.

Dr. Lonnie Smith (US) is al meer dan 50 jaar actief als muzikant en componist en wordt gezien als één van de pioniers op het gebied van de Hammond B3. Hij speelde op meer dan 70 en werkte samen met de grootste der aarde binnen de Jazz, Blues & R&B scène.

Na een bijzonder optreden met The Jazzinvaders werd besloten, zodra toen de gelegenheid zich zou voordoen, samen de studio in te duiken. Op Rabobank Amersfoort Jazz presenteren ze het resultaat

Jazzpianist Peter Beets is een van de meest erkende pianogiganten van onze tijd. Onlangs nam hij in New York zijn nieuwste CD ‘Portrait of Peterson’ op  met de Amerikaanse jazzartiesten Greg Hutchinson (drums) en Reuben Rogers (contrabas). Beide artiesten spelen over de hele wereld met artiesten als Joshua Redman en Dianne Reeves. Zij worden exclusief voor Rabobank Amersfoort Jazz ingevlogen om de CD presentaties van ‘Portrait of Peterson’ te doen. De Nederlandse pers schreef over Peter Beets: “Zijn spel lijkt op dat van Oscar Peterson, maar hij komt uit zijn schaduw” en “Beets blijft in vergelijking met Peterson kaarsrecht overeind”

The Nordanians komen niet uit Scandinavië. dit is een begenadigd trio uit Amsterdam-Noord dat zich op  het Global Village Festival Stage versterkt met de Schotse doedelzakspeler Fraser Fifield, de Duitse cellist Jörg Brinkmann en tenorsaxofonist Maarten Ornstein. In de basis van The Nordanians staan coach en altviolist Oene van Geel, gitarist Mark Tuinstra en Niti Ranjan Biswas op tabla. Zij spelen veelkleurige muziek met als vertrekpunt funk en jazz.

Ruben Hein brak in 2010 door met de single Elephants afkomstig van zijn debuutalbum ‘Loose Fit’ waarbij hij gelijk gebombardeerd werd tot 3FM Serious Talent gevolgd door een Edison nominatie. Recent won hij de Radio 6 Award. En hij heeft niet stil gezeten: nu ligt zijn nieuwe album ‘Hopscotch’ in de winkel, dat net als zijn debuutalbum, uit komt op het legendarische Blue Note label.

Op de Groenmarkt presenteert hij zijn nieuwe album maar ook nummers van zijn vorige album ‘Loose Fit’ komen aan bod.

De Dutch Swing College Band gaf haar eerste optreden op 5 mei 1945 en is nog steeds Nederlands meest toonaangevende en bekende jazzorkest. Het staat altijd garant staat voor professionele vertolkingen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau.

Kaarten voor dit optreden kosten € 10,- (zitplaats) en € 5,- (staplaats) en zijn te reserveren via productie@amersfoortjazz.nl. Tevens zijn ze te koop bij de Observant.


0 Responses to “Binnenstad Swingt Tijdens Amersfoort Jazz.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: