24
jul
13

Back Beat Records: Juweel van een platenzaak in Amsterdam !

Back Beat Records

Jazzvrienden en vriendinnen, gisteren al wandelend in de Jordaan een juweel van een platenzaak ontdekt: Back Beat Records in de Egelantiersstraat.

Een piepklein zaakje met een piepklein entresolletje maar volgestouwd met klasse platen, CD en vinyl. Tegenwoordig heet zo’n zaak een CD shop maar platenzaak is nog steeds volgens mij de beste benaming voor dit soort specialisten.

Back Beat Records

Want dat zijn het.

We hebben dus niet alleen Concerto (overigens ook niets mis mee) maar je vraagt je af hoe Back Beat Records zich staande houdt tussen het geweld van (ex-) giganten zoals The Free Record Shop.

Maar dat is niet zo verwonderlijk. Back Beat records heeft een meer dan uitstekende collectie, niet alleen van jazz maar ook op het gebied van soul, funk, blues en R&B. Met passie en kennis gebracht, dat zie je, dat ruik je.

Gisteren trof ik er onder anderen een geweldige serie Real Gone Jazz Records aan met CD sets van 7 of 8 CD jazzklassiekers van alle jazz groten. Dat heeft te maken met het na 50 jaar vervallen van copyrights en nu brengt dit label opnamen van Blue Note, Riverside, Impulse, Atlantic en OJC in sneltreinvaart uit. Volgens Back Beat waren sommige van deze albums slechts als dure Japanse import te krijgen.

Hier bij BackBeat voor slechts E 9,90 !

Kortom, pak de fiets of tram en op naar de Egelantiersstraat 19, 1015 PV Amsterdam. Zie www.backbeat.nl

Back Beat Records2

Van de Back Beat Records Website:

About Us

In juli 1988 verrichtte de Amerikaanse “Sweet Soul music” zanger Arthur Conley, de feestelijke opening van een klein platenzaakje in de Amsterdamse Jordaan. Bedoeld voor liefhebbers van Soul, Jazz, Rhythm & Blues, begon Back Beat Records, gedreven door kennis en passie, met een bescheiden kollektie.

Waren het de eerste jaren vnl. LP’s die werden in- en verkocht;
al gauw bleek dat ook Back Beat niet ontkwam aan de vraag naar CD’s. Inmiddels is het CD-aanbod in de winkel, aan de Egelantiersstraat, even groot als het LP-aanbod, en is het assortiment, dus ook de keuze voor de klant, enorm gegroeid.

Latin-jazz, Acid-jazz, Rock-jazz, Vocal-jazz en Fusion, staan op artiest of instrument naast de kollektie Swing, Bebop of Hard-bop en andere Jazz. En naast de uitgebreide Soul-kollektie is er een respectabele hoeveelheid oude en nieuwe Gospel-muziek, Blues, Rhythm & Blues, New Orleans, Cajun & Zydeco-varianten.

Al deze stijlen zijn voorradig!
Funk, door de jaren heen, Original-funk, van P-funk tot Free-funk! Ook Sixties-pop, Salsa, wereld-muziek en de betere R&B behoren tot de inventaris. Op een klein aantal vierkante meters proberen Dick, Jeannet, Gert en Ed nog steeds zoveel mogelijk goede LP’s, CD’s en Video’s aan te bieden, maar volledig kunnen ze daarin niet zijn…

We hebben natuurlijk alles van Monk, Coltrane en dit soort toppers in huis en niet op de website, dus: Staat de muziek die je zoekt niet in de winkel, of wil je gewoon meer weten over specifieke labels, opnamen of artiesten, dan zoekt Back Beat geduldig met je mee, bestelt het gevraagde en houdt je op de hoogte!


0 Responses to “Back Beat Records: Juweel van een platenzaak in Amsterdam !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: