23
sep
13

Muzikaal Ondernemerschap. Hoe doe je dat ?

Masterclass biedt bouwstenen voor succes in de muziekindustrie

SENA

SENA

Dit najaar gaat de Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van start. Deze korte opleiding wordt gegeven in Amersfoort en bestaat uit 8 zaterdagen met 24 lesmodules. Naast deze lesmodules bestaat het uit een intensief coaching traject en de oplevering van een carrièreplan.

Er is geen markt in de wereld die de afgelopen tien jaar meer veranderd is dan de (mondiale) muziek- en entertainmentmarkt. Hele industrieën zijn overbodig geworden en nieuwe technologieën hebben de consumptie van muziek totaal veranderd. Of het nu gaat om het beluisteren van muziek met behulp van je telefoon, het bestellen van online tickets, het promoten van concerten via Facebook en Twitter of nieuwe ontwikkelingen zoals Spotify.

Het doemscenario dat illegaal downloaden zou zorgen voor de totale ontwrichting van de industrie is onjuist gebleken en met de komst van legale alternatieven is een nieuwe trend aangebroken. In het huidige tijdperk wordt meer muziek geconsumeerd dan ooit te voren. Bekende festivals en artiesten verkopen nog steeds terwijl de ticketprijzen de afgelopen jaren alleen maar verder gestegen zijn.

Voor de ondernemer is het begrijpen en om kunnen gaan met deze veranderende context essentieel. Hij heeft kennis, vaardigheden, realiteitszin en netwerk nodig om succes te creëren. De Masterclass Muzikaal Ondernemerschap biedt hier de juiste bouwstenen voor. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de samenhang van het ‘businessmodel’ in de muziek. Waar zitten de geld- en waardestromen en wie bepaalt hoe deze verdeeld worden.

Omdat niet alle muziek gelijk is en de mechanismen verschillen per segment worden binnen de Masterclass een viertal ‘stromingen’ uitgelicht: Enerzijds de high volume markten EDM (Electronic Dance Music) en hiphop, daarnaast MOR (Middle Of the Road) Pop/Rock. Verder Jazz en Wereldmuziek en de Singer/Songwriter.

Tot slot is er een coachingstraject waarbij de cursist zijn eigen dromen, plannen en ambitie gaat formuleren in een carrière plan.

De masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de sectie Performers van de Sena. Sena incasseert namens (inter)nationale artiesten en producenten vergoedingen voor openbaar gebruik van muziek en betaalt deze door aan deze rechthebbenden.

Voor meer informatie: www.artistmanagement.nl.


0 Responses to “Muzikaal Ondernemerschap. Hoe doe je dat ?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: