25
okt
13

Is Keith Jarrett wel helemaal in orde ?

Die vraag kun je jezelf stellen afgaande op het gedrag van deze fenomenale musicus. Of beter, hoort bij die status niet een uitgesproken gedrag ? Zeker waar het fotograferen en hoesten tijdens  een optreden betreft  ?

logo Jazz Times JazzTimes van 20 oktober j.l. ging uitgebreid in op het gedrag van Jarrett met het artikel “The madness of Keith Jarrett – will he be remembered more for his arrogance than his art ? “

Keith Jarrett

Keith Jarrett

Jarrett schaamt er zich niet voor om zijn publiek, of althans het fotograferende en hoestende deel daarvan, direct uit te maken voor “assholes” en van het podium af te lopen. Of het licht geheel uit te laten doen. Of tijdens een optreden een andere pianokruk te eisen of zelfs een andere piano.

Het artikel vermeld een gebeurtenis in San Francisco waar de eigenaar van de locatie Keystone Korner het geklaag van Jarrett zo zat was dat hij een babyfles met melk op de piano zette. Dat schijnt enigszins geholpen te hebben.

Het is voor een musicus van het kaliber Jarrett te begrijpen dat hij zich stoort aan hoesten en fotograferen, zeker als je de intensiteit waarneemt waarmee hij musiceert. Waarschijnlijk ziet hij het als een aanval op zijn integriteit of waardigheid en dus ego.

Vraag is natuurlijk, hoe ga je er mee om ? Want met de manier waarop hij reageert loop je het risico dat of het publiek weg gaat blijven of dat je later alleen nog maar herinnert wordt aan je gedrag en niet aan je spel.

Lees het artikel en alle reacties daarop in JazzTimes en volg deze link:

http://jazztimes.com/articles/107294-the-madness-of-keith-jarrett

en luister ook even naar zijn fantastische solo live uitvoering van “Facing You”


0 Responses to “Is Keith Jarrett wel helemaal in orde ?”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: