14
nov
13

Benefietconcert Nederlands Jazz Archief !

Benefiet Nederlands Jazz Archief

Benefiet Nederlands Jazz Archief

Zondag 15 december komt de crème de la crème van de Nederlandse jazz tezamen in het BIMhuis, van de kersverse Edison-winnaar Reinier Baas (28) tot aan oudgediende Han Bennink (71). De jazzmusici betuigen die avond hun steun aan het Nederlands Jazz Archief dat vecht voor zijn voortbestaan.Het is de tweede keer dat een dergelijk benefietconcert wordt gehouden, nadat de subsidie op 1 januari 2013 werd stopgezet. Mede door de opbrengst van vorig jaar kon het Jazz Archief een doorstart maken.
Enkele medewerkers van dit concert
Programma
De avond brengt enkele van de beste muzikanten van Nederlandse bodem samen. Jazzvocaliste Francien van Tuinen brengt een hommage aan Rita Reys, begeleid door een sterrencast bestaande uit Jesse van Ruller, Clemens van der Feen, Joost Patocka en Harmen Fraanje.  Het internationaal geroemde Instant Composers Pool Orchestra laat horen hoe eigenzinnig de Nederlandse impro-jazz is. Drummers Han BenninkJohn Engels en Joost Patocka nemen het tegen elkaar op in ‘Masters of the Brushes’.Anton Goudsmit (gitaar) en Harmen Fraanje (piano) vormen een duo en gitarist Reinier Baas komt samen met Joris Roelofs bewijzen dat hij de terechte Edison-winnaar van 2013 is.DJ van dienst is niemand minder dan Benjamin Herman. De presentatie van de avond is in handen van Mijke Loeven.
Het programma begint om 21.00 uur, kassa cafe zijn open vanaf 19.30

0 Responses to “Benefietconcert Nederlands Jazz Archief !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: