20
dec
13

Barbara Straathof: “Dreams”

Vandaag ontving ik in de mail een preview recording van Challenge Records van de single “Dreams” van Barbara Straathof. Een imposante dame met een even imposante stem en timing.

Barbara Straathof DreamsDe single was op de eerste dag meteen goed voor de #1 positie op de iTunes Jazz Charts en dat mag je uniek noemen.

Op het jazzlabel brengt ze voorjaar 2014 haar CD uit met prachtig strijkwerk van het Metropole Orkest uit.

Barbara is een talentvolle aanwinst voor de Nederlandse muziekindustrie en met deze vliegende start gaan we meer van haar horen.

Bijgaand haar bio uitgegeven door de platenmaatschappij.

“Vanaf vandaag is de eerste single van Barbara (Straathof) met Metropole Orkest Strings officieel verkrijgbaar: ‘Dream’. De single ging woensdag in de voorverkoop op iTunes en kwam gelijk op nummer 1 in de jazz charts binnen! Barbara: “Mijn eerste single ‘Dream’ staat voor mij voor het najagen van dromen en het volgen van je hart. Het is een lied waarvan ik wens dat er warmte en hoop van uitgaat. Ik ben ongelooflijk trots op het resultaat en ben heel benieuwd hoe het ontvangen gaat worden!” 

Het album

Samen met Chris Ellis, een Brits/Amsterdamse jazzveteraan en gerespecteerd producer, heeft Barbara een selectie gemaakt van prachtige oude pop- en jazzsongs die worden voorzien van nieuwe arrangementen met een moderne sound. Songs die Barbara en het Metropole Orkest na aan het hart liggen. Het album zal uitkomen onder Challenge Records in samenwerking met het nieuw te lanceren eigen label van het Metropole Orkest en wordt komend voorjaar opgenomen.

Barbara
Na een indrukwekkende auditie bij de Voice of Holland 2012 werd Barbara Straathof (1975) als een van de favorieten opgenomen in het team van Marco Borsato. Tijdens haar deelname veroverde ze de harten van het publiek en wist ze zelfs drie noteringen in de iTunes Top 100 te scoren, met als hoogtepunt een nummer vijf positie voor haar uitvoering van de Bond-song ‘Skyfall’. Barbara schopte het tot de halve finale van het derde seizoen van The Voice. In november heeft Barbara in New York twee succesvolle optredens gegeven:  in de beroemde jazzclub de Zinc bar en in The Village Underground.”


0 Responses to “Barbara Straathof: “Dreams””  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: