18
jan
14

Marius en Judith: Fris en Fruitig.

Travlin Light Beets NijlandVan Maxanter Records ontving ik van de week de CD van Alexander Beets featuring zangeres Judith Nijland met de titel “Trav’lin’ Light”. Deze CD werd al in September j.l. uitgebracht dus wel wat laat voor een recentie. Maar beter laat dan ……juist.

Maxanter Records producties betekent een hoog familie Beets gehalte en dat staat min of meer per definitie garant voor kwaliteit en vooral swing. Zo ook deze productie.

Executive producer is Alexander Beets die ook de tenor bespeelt, broer Marius deed de techniek, contrabas en de arrangementen en broer Peter zat op drie van de twaalf stukken achter de piano. Aangevuld met hun gabber en swinger Gijs Dijkhuizen.

Om maar met de kouwe kant, Gijs Dijkhuizen, te beginnen: een drummer die mij altijd zeer kan bekoren. Origineel, technisch perfect, swingend en stuwend is hij voor mij de Nr.1  Drummer in ons polderland. Waarom broer Peter hem niet bij zijn Peterson tribute heeft betrokken snap ik niet zo goed.

Een eerste blik op het repertoire leerde dat er veel standards voorbij komen zoals Come Fly With Me, A Night In Tunesia, Take The A’ Train en On A Slowboat To China. Je vraagt je af wat aan dat soort nummers nog toe te voegen valt ?

Veel zo blijkt, vooral door de lekkere en frisse arrangementen van Marius, goed saxwerk van Alexander en swing van de eerder genoemde gabber Gijs.

En dan natuurlijk Judith Nijland die met een sfeervol stemgeluid en timing de CD z’n karakter geeft. Ze voelt de sfeer van de stukken goed aan en met name de vertolking van A Night In Tunesia kon mij zeer bekoren. Uitstekend gedaan met een nummer dat door zowat iedereen gedaan is. Dat is knap.

De titel van de CD “Trav’Lin'” Light dekt goed de lading want het is geen zware kost die de luisteraar moet wegstouwen maar goed en swingend entertainment. Fris en Fruitig ja.

Makkelijk online te bestellen bij Maxanter:
http://bit.ly/1jdGqsE

Of via Itunes voor previews en koop: http://bit.ly/LvXFu5


0 Responses to “Marius en Judith: Fris en Fruitig.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: