20
jan
14

Amsterdam World Jazz City Kick – Off !

Amsterdam World Jazz CityA.s. Vrijdag is het zover, dan gaat het Amsterdam World Jazz City evenement van start met een bijzondere avond in de Melkweg. Met een geweldige line up wordt vanaf 19.00 u (zaal open) de openingsavond gestart: Candy & Hans Dulfer, New Cool Collective Bigband, Jules Deelder & Deeldeliers, Yuri Honing, Greetje Kauffeld, John Engels, Ack van Rooyen, Sherma Rouse, Jazz Focus Bigband o.l.v. Peter Guidi, Sanne Huijbregts en vele anderen. 

De organisatie verwacht nog vele activiteiten dit jaar te organiseren en ik hou de jazzvrienden en vriendinnen van dit blog uiteraard op de hoogte.

Alle informatie is te vinden op http://www.amsterdamworldjazzcity.com/Start

De doelstelling van dit grootscheepse project:

Amsterdam World Jazz City 2014 heeft de ambitie iedereen te helpen herinneren aan de rijke traditie die Amsterdam heeft op het gebied van Jazz en improvisatie.

Amsterdam staat zowel nationaal en internationaal bekend als een broedplaats voor jong Jazztalent en biedt een podium aan Jazzmusici van over de hele wereld.

In 2014 wordt het hele jaar -overal in de stad- een verscheidenheid aan Jazzvormen gepresenteerd. Er is plaats voor grote en kleine Jazz-evenementen zoals concerten, workshops, Jazz op de grachten en op de kanalen. Er is Jazz in de huiskamer en Jazz op de straat met openbare lessen.

Amsterdam World Jazz City 2014 sluit zich niet alleen aan bij bestaande programmering maar heeft tevens de ambitie nieuwe initiatieven te organiseren om Amsterdam als Wereld Jazz City onder de aandacht te brengen, met als onderliggend communicatief doel het verbinden van alle mensen door de Universele taal van Jazzmuziek.

Dit initiatief wordt toegejuicht door prominente Jazzmusici en Jazzpodia en vele plekken waar Jazz en improvisatiemuziek, fotografie, films, literatuur en poëzie worden uitgevoerd.

De initiatiefnemers van ‘AWJC 2014’ zijn Cees Hamelink (Junior meets Senior) en Jeroen de Rijk (Baileo Music Productions).


0 Responses to “Amsterdam World Jazz City Kick – Off !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: