10
aug
14

Nieuwe Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van start

Nieuwe Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van start

 

SENADit najaar gaat een nieuwe editie van de Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van start. Het is kort maar intensief educatie traject van 8 zaterdagen dat is ontwikkeld door drs. Alexander Beets, onder andere hoofd business department aan de Fontys Rockacademie. Daarnaast is hij succesvol adviseur, musicus en ondernemer in de muziekindustrie.

 

Tijdens de opleiding krijgen deelnemers acht zaterdagen les van kopstukken uit de muziekindustrie, zoals o.a. Dick Molenaar (All Arts belastingadviseurs), Margriet Koedoder (DeVos & Partners) Kim Bloem (Mojo), Kees van Weijen (Roughtrade/PIAS)  Albert Slendebroek (Armada), Buffi Duberman (Rock Your English). Daarnaast zijn o.a. AT Bookings, ID&T/SFX, Ntb, SENA en Buma Cultuur vertegenwoordigt alsmede diverse docenten van de Fontys Rockacademie. De masterclass is voor iedereen die als artiest, docent, manager, producent of boeker een succesvolle carrière in de muziek ambieert of deze reeds heeft en verder wil uitbouwen. Je kan je eigen muziekproduct direct pitchen bij scouts zoals Daan van Rijsbergen, Menno Timmerman, Michel Peek of Stephan Bruinsma.

 

Thema van deze editie is de 26 geld- en waardestromen rondom een artiest. Iedereen weet dat een artiest geld krijgt voor een optreden, of als een CD wordt verkocht. Maar daarnaast zijn er nog vele andere manieren waarop een artiest geld verdient, bijvoorbeeld aan auteursrechten, synchronisatiedeals, studiowerk, educatie en de online exploitatie van zijn werk. Aan het einde van de masterclass serie kunnen de deelnemers deze geld- en waardestromen voor hun eigen artiest of werk herkennen en dienen zij die te benoemen in hun carrière plan.

 

Voor muziekproducers in de Electronic Dance Music (EDM)  is er een speciaal accentprogramma opgenomen waarin zij hun muziekproduct kunnen pitchen bij ID&T en kans maken opgenomen te worden in het Open House Exceptional Talent program. Hierin mogen zij een jaar lang in het nieuwe ADAM gebouw in Amsterdam werken met het hele ID&T/SFX team en worden ze gelanceerd tijdens een van de grote events van ID&T.

 

De Master Class is tevens een unieke gelegenheid voor de deelnemers om hun netwerk in de muziekindustrie in een snel tempo uit te breiden. Er komen meer dan 25 verschillende docenten en zijn al meer dan 400 alumni.

 

De Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap wordt gegeven in de Observant in Amersfoort. De cursus start op zaterdag 4 oktober en duurt tot en met zaterdag 6 december. De kosten voor de masterclass serie zijn, mede dankzij door ondersteuning vanuit de sectie Performers van de Sena, €600,- (exclusief 21% btw).  Voor Sena en Ntb leden is hierop een extra korting van toepassing.

 

Voor meer informatie en inschrijven: www.artistmanagement.nl

Hierop is tevens een informatieve film te zien over de opleiding.

 

Niet voor publicatie


0 Responses to “Nieuwe Sena Masterclass Muzikaal Ondernemerschap van start”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: