27
jan
15

Izaline Calister debuteert bij New York Round Midnight !

Jazzvrienden en vriendinnen, bijgaand programma mag je eigenlijk niet missen. Mooie show en een indrukwekkende line-up van musici !

“Het is superfijn om weer met een jazzprogramma in het theater te staan.”

New York Round Midnight

De theatershow New York Round Midnight speelt al enkele maanden in diverse theaters in Nederland. De voorstelling wordt goed ontvangen bij zowel publiek als de pers. De NRC gaf de voorstelling vier sterren en schreef “Round Midnight bewijst dat jazzgeschiedenis onweerstaanbaar  is verbonden met de clubs, met nacht, met ondergronds leven. Daar klinkt haar ziel.”

Vanaf begin februari doet zangeres Izaline Calister mee. Haar eerste voorstelling is op donderdag 5 februari in het Zaantheater te Zaandam. “Het is superfijn om weer met een jazzprogramma in het theater te staan. A night at the club! En hoe…

Een geweldige line-up, prachtige liedjes en je steekt er nog wat van op ook. Ik voel me een enorme mazzelaar dat ik er tussen mag staan. Ik geloof dat ik net zo hard ga staan genieten als het publiek. Heerlijk!”

Izaline Calister (Curaçao, 1969), Edison winnares 2009, heeft als singer/songwriter de afgelopen twaalf jaar een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Met haar innemende stijl en haar eigen muziek in haar geliefde Papiaments bereikt ze wereldwijd een publiek. Ook is ze een veelgevraagd soliste voor diverse orkesten (o.a. Metropole Orkest, Konrad Konselleck Big Band, Concertgebouw Orkest) en muziektheater producties.

New York Round Midnight is een van de grootste jazzproducties van dit moment. Maar liefst elf musici uit het puikje van de Nederlandse jazzscène nemen u niet alleen mee naar de glorietijd van de jazz in de jaren vijftig en zestig, maar laten ook voelen hoe levendig en urgent die muziek vandaag klinkt.

In New York Round Midnight wordt u meegenomen naar het roerige nachtleven in de beroemde clubs rond Broadway in New York. U daalt af in de jazzclub, het laatste geroezemoes verstomt, de musici verschijnen op het podium en u wordt meegenomen in dampende sferen en meeslepende verhalen. Geniet van kolkende swing en ontmoet bijzondere muzikale persoonlijkheden.

Bij elke voorstelling van deze show wordt een jong Nederlands jazztalent gepresenteerd. Deze avond is dat de saxofonist Yoran Aarssen. Yoran Aarssen (1992) start zijn muzikale carrière op 10-jarige leeftijd met het volgen van saxofoonlessen aan de Zeeuwse Muziekschool. In 2009 wordt hij toegelaten tot het conservatorium van Utrecht. Vanaf september 2012 studeert hij onder de muzikale leiding van saxofonisten Simon Rigter, Ben van den Dungen en Dick de Graaf aan het conservatorium van Rotterdam.

Voor de volledige speellijst en verdere informatie: www.newyorkroundmidnight.nl


0 Responses to “Izaline Calister debuteert bij New York Round Midnight !”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: