12
mrt
15

Rabobank Amersfoort Jazz maakt eerste namen bekend.

Elise Dinfena

Eerste tip van de sluier opgelicht !

Rabobank Amersfoort Jazz is dit jaar van 11 tot en met 14 juni. Hoofdpodium is het Lieve Vrouwekerkhof. Ook staan optredens gepland op onder meer de Hof, Groen-, Appel-, en Varkensmarkt. Daarnaast worden concerten gegeven in theater De Lieve Vrouw en De Observant.

Big Band On The MoveNieuw is dat dit jaar op de Hof een afwisselend en volcontinu programma op twee kleinere podia wordt geboden. Festivaldirecteur Alexander Beets vertelt hierover “We moeten niet proberen Ahoy op de Hof na te bouwen. We willen dat de bezoeker naast de muziek juist ook geniet van de stad, de vele terrassen en de gezellige sfeer. We proberen dit jaar de terrassen zo lang mogelijk uit te laten staan en meer in te zetten op kwaliteit in plaats van kwantiteit.”

Vogel Vrij Vier John EngelsDe komende weken worden de artiesten bekend gemaakt. Het programma kent vijf thema’s die naast elkaar en soms ook door elkaar lopen. Dit zijn Global Village concerten, levende legendes, jonge talenten, XL formaties en het Amersfoorts accent.

Amsterdam Klezmer BandAl enkele jaren wordt in samenwerking met het Global Village Festival muziek geprogrammeerd op het snijvlak van jazz en wereldmuziek. Ook dit jaar staan enkele bijzondere formaties in dit kader in theater De Lieve Vrouw en op het Lieve Vrouwekerkhof. Op dit plein wordt de zondag van het festival afgesloten door de Amsterdam Klezmer Band met haar nieuwste elektronische avontuur: BLITZMASH. Met dit nieuwe project combineert de groep haar unieke mix van klezmer & balkan met ‘mash’-scherpe percussie & elektronica. De extra grote bezetting van deze band maakt dat hij ook onder het kopje XL formaties geschaard mag worden.

De Nederlandse jazz kent vele levende legendes, zoals bijvoorbeeld de tachtigjarige drummer John Engels. Hij staat op vrijdagavond met zijn formatie Vogel Vrij Vier op de Groenmarkt. Naast John bestaat de formatie uit Jan Menu (baritonsaxofoon), Jesse van Ruller (gitaar) en Carlo de Wijs (Hammond orgel).

Daarnaast zijn er de afgelopen jaren ook vele jonge talenten opgestaan. Met ondersteuning van Sena biedt Amersfoort Jazz ook hun een podium. Op de Hof treedt op zaterdagavond Elise Dinfena op. Met haar onschuldige maar toch stoere uiterlijk brengt ze een stevige soulhiphop sound ten gehore.

Ook in Amersfoort wordt jazz gemaakt. Door enthousiaste amateurs, maar ook door professionals. Zij komen samen in de Big Band On The Move. Als gastartiesten treden daarbij op zondag op de Groenmarkt zanger Paul van Kessel en Alexander Beets op saxofoon.

Voor meer informatie zie www.amersfoortjazz.nl 

 


0 Responses to “Rabobank Amersfoort Jazz maakt eerste namen bekend.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: