25
mrt
15

Cees The Grand Ole Jazz Man.

Cees Schrama benoemd tot erelid Federatie van Nederlandse Jazzfestivals.

Cees Schrama

Cees Schrama ( foto Hans Speekenbrink)

Op de ledenvergadering van de Federatie van Nederlandse Jazzfestivals (FNJF) 21 maart jongstleden is Cees Schrama tot erelid van de federatie benoemd. Voorzitter Ton Bos roemde zijn inzet voor de Nederlandse jazz en het gevraagde en ongevraagde advies wat hij de FNJF ondanks zijn hoge leeftijd nog regelmatig geeft. Hij ontving uit handen van het bestuur een oorkonde, vergezeld van een flesje wijn en een bloemetje.

Over Cees Schrama

Cees Schrama is de nestor van de Nederlandse jazz en bekend als pianist, presentator, maar ook producer. Zijn rol als presentator krijgt vorm als hij vanaf 1973 het beroemde radioprogramma Sesjun presenteert. Hij presenteerde dit programma waar hij bekende jazzmuzikanten uit binnen- en buitenland ontving dertig jaar lang. Als muzikant leidde hij in de jaren 60 tot en met de jaren 90 Casey and the Pressure Group en speelt hij mee op vele platen. Hij produceert ook platen met onder andere Toots Thielemans, Monty Alexander, Gijs Hendriks en Piet Noordijk. Eind jaren zestig drukte hij met zijn experimentele muziekstijl een grote stempel op het geluid van de Golden Earring. Ook werkte hij mee aan de single Venus, waarmee Shocking Blue wereldwijd een hit scoort. Tevens is Cees Schrama al ruim 30 jaar betrokken bij het North Sea Jazz festival, waar hij ook jarenlang presentator was en lid van de programma-commissie

Over Cees Schrama wordt zaterdag 4 april ook een documentaire vertoond in het Bimhuis. Deze maakt deel uit van Jazzportretten, een serie films over belangrijke Nederlandse jazzmusici. Deze serie is een initiatief van het Nederlands Jazz Archief en de premières vinden plaats in het Bimhuis in het kader van het veertigjarig jubileum van dit podium. Naast Cees Schrama staat 4 april ook bassist Ruud Jacobs centraal.

Over de FNJF

De FNJF levert een bijdrage op het gebied van onder andere kennisdeling, politieke kwesties, promotie en fondsenwerving en fungeert namens de aangesloten festivals als aanspreekpunt naar (inter)nationale partijen in het jazzveld. De FNJF ondersteunt initiatieven met betrekking tot talentontwikkeling, citymarketing, cultureel klimaat, toerisme en economische ontwikkeling, gebieden waarop festivals een belangrijke rol vervullen.

www.fnjf.nl

Jazz met Casey’s Tenor Madness met Hans Dulfer & Cees Schrama live in Nijmegen 27 feb 2013


0 Responses to “Cees The Grand Ole Jazz Man.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: