17
jul
15

Jazz Op Je Matje.

Als ex-beoefenaar van Hatha Yoga was ik benieuwd naar de nieuwe CD van Léah Kline: This Precious Life.

This precious life Leah KlineDe CD informatie rept over “Kline’s door Yoga geïnspireerde Jazz” en daar schuilt een behoorlijke uitdaging in om dat waar te maken.

De bouwstenen van deze productie vormen de complexe teksten gerelateerd aan een aantal Yoga concepten zoals loslaten, de angst voor het leven overwinnen, uitbannen van het kwaad maar je ook laten gaan in ongeremde liefde. Voorwaar geen gemakkelijke thema’s.

Rondom de teksten meanderen min of meer vrije melodielijnen die de teksten vormgeven en daardoor erg fris en verassend blijven.

Ook de orkestratie heeft een vrij karakter maar dat is schijn. Deze is zeer nauwkeurig opgebouwd rond de fraaie bastonen van bassist Cord  Heineking die een centrale rol vervult samen met de percussie. Drums, gitaar en piano blijven functioneel op het minimalistische af.

Dan de zang van Léah, die zo droog is opgenomen dat je er dorst van krijgt. Maar het heeft een functie want het creëert de intimiteit die de prachtige teksten, of beter gedichten, volledig en hier en daar indringend voor het voetlicht brengen.

Persoonlijk vond ik een hoogstandje het stuk New Technology Blues, waarin een wereld wordt beschreven zonder Iphone, Mac en alles wat daarbij hoort en zonder welke de hedendaagse mens volkomen het spoor schijnt bijster te raken. Dat is precies de gemoedstoestand waar Yoga uitkomst biedt.

Het samenbrengen van teksten met thema’s, zang en orkestratie tot een samenhangend geheel is uitstekend gelukt. Het eindresultaat klinkt in balans, ook zo’n Yoga thema, en vraagt daardoor veel van de luisteraar. Je moet er geconcentreerd bij blijven.

Alles bijelkaar een sfeervolle en met liefde en enthousiasme gemaakte productie. Luister er niet naar maar onderga het, op je matje of gewoon lekker op de bank, want het leven is kostbaar. Elke seconde telt.

Op de website van Léah, www.leahkline.com kun je deze productie bestellen.


0 Responses to “Jazz Op Je Matje.”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: