18
jul
18

Jazzvogels vliegen uit

STERKE VERHALEN UIT DE SWINGPOLDER

Een paar maanden geleden werd ik gebeld door journalist en schrijver Rudie Kagie. Onderwerp: drummer Joop Korzelius.

Jazzvogels sterke verhalen uit de swingpolder van Rudie Kagie

Eerder had ik op dit blog een stuk over deze fameuze drummer geschreven aangezien mijn vader Bob van Eekhout Sr. min of meer de ontdekker was van Joop. Bovendien kon ik mij de man zelf herinneren aangezien hij in de jaren ’50 met enige regelmaat bij ons thuis kwam.

Aanleiding was het TV programma “Toen was ik al beroemd” van de VPRO waarin een uitgebreid portret van Korzelius was te zien. Voor wie dit stuk nog eens wil herlezen is hier de link naar “Herinneringen aan jazzdrummer Joop Korzelius” 

Telefonisch besprak ik met Rudie een aantal zaken betreffende Joop en over de door mij geschreven blogpost. Rudie vertelde over zijn binnenkort uit te komen boek “Jazzvogels” met daarin verhalen over een aantal prominente jazzmusici die om één of andere reden er bovenuit staken in de Hollandse jazzpolder. Of te wel “dertien sterke verhalen over jazzmusici”. Niets teveel gezegd.

Woensdag 6 juni 2018 werd het boek ten doop gehouden en werd het eerste exemplaar uitgereikt aan saxofonist Hans Dulfer in De kring, de befaamde sociëteit alleen voor leden. Het werd een gedenkwaardige avond. Op uitnodiging van de schrijver mocht ik erbij zijn.

EERSTE EXEMPLAAR UITGEREIKT IN SOCIËTEIT DE KRING

Societeit De Kring Kleine Gartmanplantsoen Amsterdam

De kring was afgeladen met fervente en over het algemeen seniore jazzliefhebbers. Maar de sfeer was prima en op het einde van de avond werd ons een mini concertje beloofd van het Benjamin Herman Quartet.

Het werd inderdaad een gedenkwaardige avond waarin we vast een voorproefje kregen van de inderdaad sterke verhalen en bleek Hans Dulfer zowat alles en iedereen te kennen en kwamen de smeuiige verhalen los.

Het boek is een aanrader voor de jazzliefhebber die meer wil weten over fameuze jazzmusici zoals Willem Breuker, Kid Dynamite, Tom Dissevelt, Han Bennink, Misha Mengelberg e.v.a. Jazzvogels is ook te volgen via Facebook.

Leuke bijkomstigheid is natuurlijk dat mijn vader’s verhaal over Korzelius aan bod kwam in het boek en zelfs ik hierin werd genoemd als als drummer, altijd goed voor het ego ! Mocht u daarover meer willen weten dan kunt u natuurlijk terecht op de site van JazzTraffic

Hier een interview met de schrijver Rudie Kagie en voor wie het meteen wil bestellen hier een link naar Bol.com.


0 Responses to “Jazzvogels vliegen uit”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: