14
aug
18

Rob Agerbeek In Concert bij Live Jazz Amsterdam

Live Jazz In Amsterdam

Live Jazz In Amsterdam

Als je de definitie van het woord “nestor” bekijkt dan is die betiteling zonder meer van toepassing op pianist Rob Agerbeek. De man heeft een enorme staat van dienst die ooit begon in de jaren ’50 als boogie woogie pianist. Volgens het verhaal heeft hij één keer een les gehad van zijn moeder en is daarna als autodidact verder gegaan en heeft zich ontwikkeld tot een absolute topper. Voor wie meer van hem wil weten is hier de link naar Jazzhelden van het Nederlands Jazz Archief voor een mooie biografie.

Rob is inmiddels tachtig maar nog steeds aktief waar en wanneer zijn leeftijd dat toestaat. Dat was voor jazzmusicus, promotor en eigenaar van een handel in piano’s, René van Beeck, aanleiding om Rob te engageren voor een avondconcert in Amsterdam.

Rob Agerbeek

Rob Agerbeek

Die concerten worden georganiseerd onder de titel “Live Jazz In Amsterdam”. Het zijn kleinschalige concerten die afwisselend worden gehouden in René’s winkel en podium in de Pazzanistraat 17 of bij De Prael Houthavens. René van Beeck is al jaren aktief in Amsterdam met het organiseren van concerten en jamsessies en is daarnaast een prima bassist en flugelspeler. Jaren geleden was ik daarvan getuige bij een memorabel optreden van hem in een hotel op Schiphol-Oost, met naar ik meen John Engels op drums en Rob Kreeveld (?) piano.

Gedrevenheid en passie zijn Rene’s geheim en natuurlijk een commerciële drive want er moeten ook piano’s verkocht worden. Zo wordt het nuttige met het aangename verenigd en komt er iets moois tot stand.

Op Maandag 13 Augustus j.l. vond het concert plaats.

Live Jazz In Amsterdam is te volgen via de FaceBook pagina met aankondigingen van concerten en algemene informatie.


0 Responses to “Rob Agerbeek In Concert bij Live Jazz Amsterdam”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: