Bob met Roland HD 1

Bob met Roland HD 1

Zoals waarschijnlijk meer drummers, moet ik woekeren met ruimte maar ook met het geluid, want niet iedere buur kan mijn fraaie paradiddles waarderen helaas.

Daarom hield ik al een tijd de markt voor digitale drum kits in de gaten. En recent viel mijn oog op de Roland HD1, die adverteerde met de dingen die ik zocht:  zo goed als geluidloos, compact, makkelijk in elkaar te zetten. En redelijk geprijsd. Maar beschikkend over de basics om te kunnen studeren:  snare, toms, cymbals, hi-hat en base. Op You Tube is veel materiaal over de HD 1 te vinden dus ik kon me goed orienteren. Ook op drummerforums wordt de HD 1 veelvuldig bediscussieerd.

Ik woon in Badhoevedorp, dat is zo’n beetje het walhalla voor elke drummer want we hebben hier de gigantische Drumland winkel, maar ook de beroemde Drumservice van Piet Klaassen. We kennen allemaal Piet’s motto: “wij hebben alles wat je nodig hebt en als we het niet hebben, heb je het ook niet nodig” . Ik moet zeggen, Piet maakt het elke keer weer waar.

Enniewee, eergisteren op de fiets naar Drumland gegaan en de HD1 getest. Ik moet zeggen, ik was aangenaam verrast. De claims van geluidloos en compact kloppen. Maar belangrijker, prima sounds van de set, in ieder geval om te studeren ruimschoots voldoende. Omdat ik jazz speel was het belangrijk dat de “akoustische” sound OK is, en die is OK ! De snaresound klinkt uitstekend om rudiments en bv. Stone te studeren maar ook coordinatie (zie bv. Alan Dawson‘s  “Drummers Vocabulary”) gaat hier prima mee. Alleen de base sound vind ik iets te overheersend.

Dus maar direct aangeschaft en thuis in elkaar gezet. Ook het gemak werd waargemaakt, zelfs ik als notoir “tweelinkerhandentype” had de zaak in 30 minuten in elkaar gezet. En hij staat nu in de hoek van mijn kamer waar hij prima in past.

Dus als je als drummer hetzelfde profiel hebt als ik, dan is de HD1 zonder meer een aanrader !


1 Response to “Drummer’s Hoek: De Roland HD1 Digitale Drumkit.”


  1. oktober 5, 2009 om 11:36 pm

    En wat was de reactie van de buren/huisgenoten?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: