Piet en Bob

Piet en Bob

 

“Wij hebben alles wat U nodig heeft; hebben wij het niet, dan heeft U het ook niet nodig”

Het klinkt misschien wat aanmatigend deze slogan, maar Piet Klaassen uit Badhoevedorp maakt het waar. Grote en kleine namen in de drummerswereld zullen dat bevestigen. Toen ik voor het eerst Piet’s kleine huisje aan de Nieuwe Meerdijk in Badhoevedorp binnenstapte, wist ik niet wat me overkwam. Een luilekkerland, ja walhalla werkelijk voor drummers.

Van de grond tot het kleinste gaatje in het plafond, van links naar rechts en terug, staat Piet’s kleine zaak volgestouwd met drumkits, klein, groot in alle soorten en maten, cymbals, hardware, onderdelen, stokken, brushes, petjes, schroeven en moeren, conga’s, bongo’s, je kunt het zo gek niet verzinnen of Piet heeft het. Alleen al zijn collectie stokken is gigantisch, het zijn er letterlijk honderden. Dan heeft Piet ook nog wat hij noemt “de opslag”, een loods die hij ergens heeft en wat daar nog allemaal staat kan ik alleen maar in mijn verbeelding oproepen. De slogan waar ik mee begon is dus geen flauwekul.

En dan Piet zelf, klein van stuk en altijd gehuld in bretels, waarschijnlijk heeft hij daar ook een hele collectie van. Maar wat meer telt, Piet’s ongelovelijke kennis van alles wat met de techniek van drumkits te maken heeft. En die kennis stelt hij in dienst van zijn klanten. Ooit begonnen als drummer en drumleraar is dit volgens hem ook een uit de hand gelopen hobby. Daar mogen wij als drummers ontzettend blij mee zijn want ik kan met niet voorstellen dat er ergens nog zo’n zaak is. Zeker niet de recht toe recht aan muziekwinkels kunnen bieden wat hij biedt. Piet’s drumservice is specialisme en klantgerichtheid in optima forma.

Als je hem opzoekt in Badhoevedorp verwacht dan geen fancy showroom, nee zoals gezegd, alles staat opgestapeld en opgehangen in een wirwar van spullen waar je bijna je nekt over breekt. Piet weet daar zonder enig probleem zijn weg in te vinden. Bezoek zijn site www.drumservice.nl en lees dat mooie artikel dat ooit over hem in de krant stond. Of nog beter, zijn prachtige winkel en laat je overweldigen. En ……. neem de tijd, want Piet neemt de tijd voor z’n klanten. Je vind hem op de Nieuwe Meerdijk 72, 1171 ND in Badhoevedorp. Open op de woensdagavond en gehele zaterdag.

Sterkte.

Piet's Palace 2

Piet's Palace

Piet's Palace 1

Piet's Palace II


0 Responses to “Drummer’s Hoek: Piet Klaassen Drumservice”  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s
Follow Bob's Jazz Blog. on WordPress.com

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Voeg je bij 314 andere volgers

About Bob Van Eekhout

Bob van Eekhout drummer Jazz Trio JazzTraffic

Nederlands Jazz Archief

Logo Nederlands Jazz Archief

Van-Ons.nl WordPress Development

Van-Ons.nl WordPress Development & Training

JazzTraffic Trio. Uw Jazzband voor een gezellige sfeer en goede achtergrondmuziek

Jazz Trio JazzTraffic

%d bloggers liken dit: